Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/verdensbedste.dk/tandlaegefrederiksberg/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 263
Tandimplantater - Vi laver professionelle tandimplantater
Ring på
iA

Tandimplantater


Implantatbehandling er en gennemprøvet behandlingsmetode, der giver et rigtig godt og flot resultat. Et tandimplantat ligner, fungerer og føles som en ”rigtig” tand. Det er en permanent løsning som erstatter en eller flere tænder, når en krone eller bro ikke er mulig eller den bedste løsning.

Til at udføre denne type behandling, har vi vores erfarne og meget dygtige specialtandlæge i kæbekirugi, se vores ansatte.

Hvad er et tandimplantat?

Et tandimplantat er en kunstig tandrod, som anbringes i kæbeknoglen, som erstatning, for en eller flere manglende tænder.

Tandimplantatet er fremstillet af titanium, som er i stand til at indgå i en fysisk-kemisk forbindelse med det levende knoglevæv. Det gør at implantatet vokser sammen med knoglen. Herefter påsættes den nye krone, den kunstige tandrod.

Implantatbehandlingen består af 3 dele:

  1. Tandimplantatet skrues ind i kæbebenet
  2. Opbygningen skrues fast til tandimplantatet
  3. Kronen skrues, eller limes på opbygningen

Hvorfor få tandimplantater?

Når man mangler en eller flere tænder i munden, opstår der, som regel, et ønske om at få disse tilbage. I den forbindelse kan det være fornuftigt at isætte et eller flere tandimplantater. De erstatter kunstige tænder og bruges på samme vis til at tygge og tale med.

Hvornår er det en god idé at får indsat et implantat/implantater? Det er det hvis:

  • Der mangler en eller flere tænder
  • En bro ikke kan fremstilles pga. flere manglende tænder
  • Der er intakte nabotænder til en manglende tand, som ved fremstilling af bro, må der slibes meget.
  • Man ønsker en løsning, der sidder fast permanent
  • En helprotese ikke sidder så godt fast, kan den holdes fast af 2-4 tandimplantater
  • Alle tænder mangler og man ikke ønsker en helprotese

Sådan foregår tandimplantatbehandlingen

Før behandlingen:

Før operationen foretages en forundersøgelse med eventuelle røntgenbilleder. Dette gøres for at tjekke at alt er som det skal være. Her får du oplysninger om behandlingen og pris.

Selve behandlingen:

  1. Selve implantatet indsættes kirurgisk. Indgrebet bliver foretaget med lokalbedøvelse og er, som regel, ubesværet. Tandkødet bliver åbnet med et lille snit, hvorefter der bores hul i kæbebenet til implantatet. Herefter bliver implantatet forsigtigt sat op.
  2. Efter implantatet er isat, har det brug for en helingsperiode. Denne periode varer ca. 6-7 måneder i overkæben og ca. 2-3 måneder i underkæben, afhængig af knoglens kvalitet og placeringen i munden.
  3. Når helingsperioden er overstået, foretages abutmentoperationen. Her sætter tandlægen et mellemstykke på implantatet, hvorefter endnu en helingsperiode følger på et par uger.
  4. Herefter er det muligt at tage aftryk til en krone, en protese eller bro, der så cementeres eller skrues fast til mellemstykket.
  5. Efter behandlingens afslutning, følges op for at sikre at biddet passer, at hygiejnen er i orden og at tandkødet opfører sig normalt. For at observere knoglens reaktion, tages der også røntgenbilleder.

Vedligeholdelse og Pleje af tandimplantater

Tandimplantater kræver vedligeholdelse ligesom naturlige tænder. Der kan ikke opstå caries (huller) i implantatet, men derimod paradentose, som kan være årsag til at implantatet mistes.

Holdbarheden på tandimplantater

Tandimplantater er yderst holdbarer, hvis man vedligeholder og følger vores anbefalinger.

Disse faktorer kan forringe implantatets holdbarhed:

  • Rygning
  • Udskudte eller glemte kontrolbesøg
  • Svage knogler
  • Korte implantater
  • Kraftig belastning på grund af hårdt bid
  • Svækket immunforsvar
  • Dårlig mundhygiejne

Underkæbeimplantater holder efter 10 år i munden i 97% af tilfældene og i overkæben efter 10 år i 95% af tilfældene.