Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/verdensbedste.dk/tandlaegefrederiksberg/wp-content/plugins/gvs/gvs.php on line 24

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/verdensbedste.dk/tandlaegefrederiksberg/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 263
Har du fået en revne i din tand? Lad os hjælpe dig
Ring på
iA

Revner i tænderne


Der kan være flere grunde til at der kommer revner i tænderne. Ofte er det tænder, der tidligere har været udsat for caries angreb, og derfor har en større eller mindre fyldning.

Det er sjældent man oplever revner i sunde ubehandlede tænder.

En revne i tandbenet må ikke forveksles med en revne i emaljen. En revne i emaljen, har ingen betydning for tanden og gør ikke ondt. Hvorimod det kan gøre ondt at have en revne i tandbenet.

Symptomer på en revne i tanden:

  • Let smerte når du tygger.
  • Det gør ondt i tanden, når du indtager noget koldt.

Der kan godt gå længere tid imellem du mærker smerten, da man ofte, ubevidst, ikke tygger med den dårlige tand.

Det kan være svært for tandlægen, at finde ud af hvilken tand der gør ondt, da den uden på, kan se sund og rask ud. Det er ofte tænder med fyldninger, der opstår revner i. Man kan ikke afsløre revner med et røntgenbillede, i stedet bruger man en bidepind, som kan afsløre, hvilken tand der gør ondt når man tygger.

En revne i tanden skal behandles hvis den gør ondt, da det ikke gror sammen af sig selv. Hvis man ikke bliver behandlet, kan nerven blive skadet, og det kan blive nødvendigt med en rodbehandling. Ligeledes kan en revne i tanden, føre til at den flækker. Flækker tanden på langs, kan den ikke reddes og skal trækkes ud.

Hvordan behandler man en revne i tanden?

Når tanden med revnen er fundet, tages den gamle fyldning ud og tanden slibes, så den svage del af tanden ikke belastes for meget. Derefter bliver tanden limet sammen med en ny fyldning. Er det en stor fyldning, kan det være nødvendigt, at forstærke tanden med en krone, for at undgå at tanden flækker.

Du kan undgå revner i tænderne ved at have en god mundhygiejne, da revner sjælden ses i sunde ubehandlede tænder.