Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/verdensbedste.dk/tandlaegefrederiksberg/wp-content/plugins/gvs/gvs.php on line 24

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/verdensbedste.dk/tandlaegefrederiksberg/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 263
Tandproteser: hel- eller delprotese
Ring på
iA

Proteser


Der kan være flere årsager til at man skal have en tandprotese. Det kan blandt andet skyldes store huller i tænderne, slidte tænder eller ved tandsygdommen Parodontose.

Vi har erfaring med proteser, hvad enten det gælder del-eller helproteser. Derfor er du meget velkommen til at kontakte os angående råd og vejledning, så du får truffet det rigtige valg.

Hvad er en tandprotese?

Tandproteser erstatter manglende tænder, men til forskel for implantater og broer, kan en tandprotese tages ud og sættes tilbage i munden igen.

Der findes flere former for proteser:

  • Helprotesen erstatter en hel tandrække i kæben. Denne type protese sidder fast ved at suge sig fast til gummen, ligesom vakkum. En helprotese vil, i forhold til naturlige tænder, sidde løst, hvilket kan være ubehageligt for nogle og svært at vende sig til. Denne type protese vælges ofte, fordi det er en billig løsning, eller hvis man har mistet tænderne i længere tid. Helprotesen fylder mere i munden, og man vil ikke opleve den samme komfort og gode tyggeevne ligesom ved andre proteser, der sidder fast ved hjælp af fx tryklåse eller støtte fra andre tænder. En helprotese er fremstilles af acryl, som er et let materiale og laves på baggrund af et aftryk af din gumme og billeder af dine naturlige tænder.
  • Delprotesen erstatter enkelte af de manglende tænder. Protesen, holdes, ligesom med helprotesen, fast ved hjælp af et vakuum. Derudover støttes protesen af en metalbøjle, der er sat fast til de omkringliggende naturlige tænder.
  • Dækprotesen/hyrbidprotesen hviler oven på tandrødder og kræver derfor at man har naturlige tænder. Protesen kan sidde fast med små tryklåse der er cementeret i tandroden, hvilket giver mindre svind af kæbeknoglen i forhold til en almindelig helprotese.

Rengøring og vedligeholdelse

Protesen holdes bedst rent ved at børste den med en såkaldt protesebørste samt tandpasta med lavt slibemiddel eller håndsæbe. Derudover er det også vigtigt at man børster gummerne og ganen. Dette gøres med en blød børste.

Herved minimerer du chancen for svamp i munden, som netop kan forekomme hvis man har en protese.